barcelona27314

(En castellano en el interior)

Avui 27 de març ha culminat el segon dels dos dies de vaga estudiantil convocats pel Sindicat d'Estudiants amb una manifestació de 20.000 estudiants que ha recorregut els carrers de Barcelona. Tant ahir com avui el seguiment de la vaga ha estat completament aclaparador, superior al 90 % en els centres de secundària i d'un 70% a les universitats. En Instituts de referència com la Vall d'Hebron, de més de 1.500 estudiants només han entrat 100, principalment de 1r i 2n de l'ESO. Al campus central de la UB a plaça Universitat les aules estaven completament buides, demostrant l'aclaparador seguiment de la vaga també entre una part important dels estudiants universitaris.

 

Finalment la jornada ha conclòs amb una manifestació massiva i combativa on, entre d’altres, han intervingut els treballadors de la TV3, en lluita davant l’eliminació del seu conveni col·lectiu, i la intenció de la Generalitat de rebaixar el salari dels treballadors en un 20%, i privatitzar tant TV3 com Catalunya Ràdio en benefici del grup de comunicació privat Godó, propietari de La Vanguàrdia. Dos companys del comitè d'empresa, de CCOO i CGT, s'han dirigit als estudiants plantejant que la lluita dels estudiants i la lluita dels treballadors és la mateixa. D'altra banda, també han intervingut els companys d'USTEC , principal sindicat del professorat de Catalunya. Els companys s'han referit al recentment aprovat Decret de Plantilles, un exemple clar de la sintonia del Govern CiU amb el Govern del PP, i que suposarà la degradació de les condicions laborals del professorat i convertir els directors en caps de personal.

La manifestació ha transcorregut en un ambient combatiu, i sense que es produís cap incident. Borja Latorre, secretari general del Sindicat d'Estudiants, s'ha dirigit als milers de manifestants congregats a la plaça de Sant Jaume, denunciant l'intent de criminalització de la vaga estudiantil per part del Govern del PP i els mitjans de comunicació de la dreta, igual que van fer el passat 22 de març per ocultar el gran èxit de les marxes per la dignitat, amb dos milions de persones als carrers de Madrid.

Finalment s'ha plantejat que això no és el final de res, i que la lluita continua fins derrotar el PP, CiU i les seves retallades. I per això s'ha realitzat una crida a les organitzacions del professorat, USTEC, CCOO, UGT i CGT, així com a les organitzacions de pares i mares, FAPAC i FAPAES, per continuar la lluita amb una nova vaga general de tota la comunitat educativa, de 72 hores, per tal de tombar al ministre Wert. Per acabar s'ha realitzat una crida a l'afiliació, acudint desenes d'estudiants per deixar les seves dades i sol·licitar la seva afiliació al Sindicat d'Estudiants.


Abaix els Govern de les retallades
Fora el PP i CiU
Sí es pot!!

Una manifestación de 20.000 estudiantes en Barcelona culmina con éxito la Huelga General estudiantil convocada por el Sindicato de Estudiantes

Hoy 27 de marzo ha culminado el segundo de los dos días de huelga estudiantil convocados por el Sindicat d’Estudiants con una manifestación de 20.000 estudiantes que ha recorrido las calles de Barcelona. Tanto ayer como hoy el seguimiento de la huelga ha sido completamente abrumador, superior al 90% en los centros de secundaria y de un 70% en las universidades. En Institutos de referencia como el Vall de Hebrón, de más de 1.500 estudiantes solo han entrado 100, principalmente de 1º y 2º de la ESO. En el campus central de la UB en plaza Universitat las aulas estaban completamente vacías, demostrando el abrumador seguimiento de la huelga también entre una parte importante de los estudiantes universitarios.

Finalmente la jornada ha concluido con una manifestación masiva y combativa donde, entre otros, han intervenido los trabajadores de la TV3, en lucha ante la eliminación de su convenio colectivo, y la intención de la Generalitat de rebajar el salario de los trabajadores en un 20%, y privatizar tanto TV3 como Catalunya radio en beneficio del grupo de comunicación privado Godó, propietario de La Vanguardia. Dos compañeros del comité de empresa, de CCOO y CGT, se han dirigido a los estudiantes planteando que la lucha de los estudiantes y la lucha de los trabajadores es la misma. Por otro lado también han intervenido los compañeros de USTEC, principal sindicato del profesorado de Catalunya. Los compañeros se han referido al recientemente aprobado Decreto de Plantillas, un ejemplo claro de la sintonía del Gobierno CiU con el Gobierno del PP, y que supondrá la degradación de las condiciones laborales del profesorado y convertir a los directores en jefes de personal.

mani barnaLa manifestación ha transcurrido en un ambiente combativo, y sin que se produjera incidente alguno. Finalmente Borja Latorre, secretario general del Sindicat d’Estudiants, se ha dirigido a los miles de manifestantes congregados en la Plaza de Sant Jaume, denunciando el intento de criminalización de la huelga estudiantil por parte del Gobierno del PP y los medios de comunicación de la derecha, al igual que hicieron el pasado 22 de marzo para ocultar el tremendo éxito de las marchas por la dignidad, con dos millones de personas en las calles de Madrid.

Por último se ha planteado que esto no es el final de nada, y que la lucha continúa hasta derrotar al PP, a CiU y sus recortes. Y por ello se ha realizado un llamamiento a las organizaciones del profesorado, USTEC, CCOO, UGT y CGT, así como a las organizaciones de padres y madres, FAPAC y FAPAES, para continuar la lucha con una nueva huelga general de toda la comunidad educativa, de 72 horas, que de la puntilla al Ministro Wert. Finalmente se ha realizado un llamamiento a la afiliación, acudiendo decenas de estudiantes para dejar sus datos y solicitar su afiliación al Sindicat d’Estudiants.

 

Abajo los Gobierno de los recortes

Fuera PP y CiU

¡¡Sí se puede!!

 

tv327314video