Galeria de fotos de les mobilitzacions

Aquest matí les aules dels instituts i universitats de Catalunya han aparegut buides arran de la crida a la vaga general estudiantil convocada pel Sindicat d’Estudiants. De nou, el jovent ha tornat a sortir als carrers per a plantar cara a la repressió franquista del Partit Popular, per a deixar clar al bloc del 155 que exigim democràcia i llibertat per als joves i per al poble de Catalunya i que no acceptem aquesta involució antidemocràtica que pretén trepitjar els nostres drets democràtics més bàsics.

 

Més de vuit mil joves hem sortit des de la Plaça Universitat de Barcelona i centenars en altres ciutats i pobles de tota Catalunya, clamant per l’alliberament dels presos polítics, per la derogació del 155, denunciant la campanya de criminalització i persecució dels CDRs i de tots i totes aquelles que ens hem aixecat contra aquesta ofensiva sense precedents des de la caiguda de la dictadura.

Sabem perfectament que la repressió del PP i els seus aliats (Ciutadans i la direcció del PSOE) i la seva intenció d’humiliar a tot un poble conté un clar missatge no només dirigit als joves i treballadors i treballadores de Catalunya, sinó també a tot l’Estat. Avui empresonen i persegueixen per tenir idees independentistes, però també comencen a fer el mateix contra altres que també s’aixequen i denuncien la corrupció i la injustícia de les polítiques del govern del PP i el paper de la monarquia. Avui són independentistes, rapers, tuiters, joves com els d’Altsasua que són víctimes de muntatges policials, però demà aquestes mateixes mesures seran utilitzades contra els que organitzem vagues estudiantils, mobilitzacions com la vaga feminista del 8M, els pensionistes o la PAH. No podem acceptar-ho! I avui ho hem tornat a cridar amb força als carrers de tota Catalunya, hem sortit a lluitar, com vam fer omplint els carrers del passat 15 d’Abril amb més d’un milió de persones als carrers. Aquest és el camí!

Per aquesta raó des del Sindicat d’Estudiants hem cridat també a la solidaritat dels nostres companys i companyes fora de Catalunya, amb concentracions a Euskal Herria i assemblees i aturades a la resta de l’Estat. A Catalunya i fora de Catalunya el nostre enemic és el mateix. El PP i el bloc del 155 que ens ataca, ens retalla, ens nega una vida digna i a sobre ens vol emmordassar quan sortim a lluitar!

Volem agrair totes les accions de solidaritat amb la nostra vaga que s’han dut a terme a nivell internacional, organitzades pel Comitè per una Internacional dels Treballadors (CIT) i que avui s’han manifestat davant de les ambaixades de Brussel·les, Edimburg, Berlín, Dublín, Londres, Estocolm, Cracòvia i moltes més que han permès que la nostra lluita hagi anat molt més enllà.

Quan ens organitzem i sortim als carrers som molt forts, com vam demostrar l’1 d’Octubre, el 3 d’Octubre en la vaga general històrica que va paralitzar tota Catalunya, com vam tornar a mostrar el 15 d’Abril.

No hi ha repressió que pugui amb tot un poble mobilitzat!  Per això és necessari seguir el missatge que milers de joves hem tornat a cridar avui amb força als carrers: hem de respondre amb contundència amb una vaga general de tots els treballadors i les treballadores i el jovent de Catalunya. Així van aconseguir els nostres pares i avis durant els anys 70 els drets i llibertats, i així és com ho tornarem a aconseguir!

Els carrers seran sempre nostres!
Uneix-te al Sindicat d’Estudiants per a continuar la lluita!

 

¡Aulas vacías y miles de estudiantes en las calles de Catalunya contra la represión franquista del PP!¡Aulas vacías y miles de estudiantes en las calles de Catalunya contra la represión franquista del PP!


Esta mañana las aulas de los institutos y universidades catalanas han amanecido vacías con motivo del llamamiento a la huelga general estudiantil convocada por el Sindicat d Estudiants. De nuevo, la juventud ha vuelto a salir a las calles para plantar cara a la represión franquista del Partido Popular, para gritar al bloque del 155 que exigimos democracia y libertad para los jóvenes y el pueblo de Catalunya y que no aceptamos esta involución antidemocrática que pretende pisotear  nuestros derechos democráticos. 

Más de diez mil jóvenes hemos salido de Plaça Universitat en Barcelona y centenares en otros pueblos y ciudades de Catalunya clamando por la libertad de los presos políticos, por la derogación del 155, denunciando la campaña de criminalización y persecución de los CDRs y de todos los que nos hemos levantado contra esta ofensiva sin precedentes desde la caída de la dictadura.

Sabemos perfectamente que la represión del PP y sus aliados y su intención de humillar a todo un pueblo contiene un claro mensaje no sólo dirigido a los jóvenes y trabajadores en Catalunya sino en todo el Estado. Hoy encarcelan y persiguen por tener ideas independentistas, pero también comienzan a hacer lo mismo contra otros que también se levantan y denuncian la corrupción y la injusticia de las políticas del gobierno del PP, el papel de la monarquía. Hoy son independentistas, raperos, tuiteros, jóvenes vascos como los de Altsasua que son víctimas de montajes policiales, pero mañana estas mismas medidas serán utilizadas contra los que organicen huelgas estudiantiles, movilizaciones como la huelga feminista del 8M, los pensionistas o la PAH. ¡No podemos aceptarlo! Y Hoy lo volvemos a gritar con fuerza en las calles de toda Catalunya y salimos a luchar, como hicimos llenando las calles el pasado 15 de Abril  con más de un millón de personas en las calles. ¡Este es el camino!

Por esta razón desde el Sindicato de Estudiantes hemos llamado también a la solidaridad de nuestros compañeros y compañeras fuera de Catalunya, con concentraciones en Euskal Herria, y asambleas y paros en el resto del Estado. En Catalunya y fuera de Catalunya nuestro enemigo es el mismo ¡El PP y el bloque del 155 que nos ataca, nos recorta, nos niega una vida digna y encima nos quiere amordazar cuando salimos a luchar! 

Queremos agradecer todas las acciones de solidaridad con nuestra huelga que se han llevado a cabo a nivel internacional, organizadas por el Comité por una Internacional de los Trabajadores (CIT) y que hoy se han manifestado frente a las embajadas de Bruselas, Edimburgo, Berlín, Dublín, Londres, Estocolmo, Cracovia y muchas más que han llevado nuestra lucha mucho más lejos.

Cuando nos organizamos y salimos a las calles somos muy fuertes, como demostramos el 1 de Octubre, el 3 de Octubre en la huelga general histórica que paralizó toda Catalunya, como volvimos a mostrar el 15 de Abril. ¡No hay represión que pueda con todo un pueblo movilizado! Por eso es necesario tomar el mensaje que miles de jóvenes hemos vuelto a gritar hoy con fuerza en las calles, responder con contundencia con una huelga general de todos los trabajadores y trabajadoras y la juventud en Catalunya. ¡Así lograron los derechos y las libertades nuestros padres y abuelos en los años 70 y así es como lo vamos a volver a conseguir!