Prou persecució contra els nostres professors!

Prou franquisme i repressió! Defensem la democràcia a les escoles!

La denúncia per part de la Fiscalia de Barcelona contra els professors de l'Institut El Palau de Sant Andreu de la Barca, acusant-los d'un delicte d'injúries greus pel simple fet de criticar la brutal actuació policial que centenars de milers de persones vam patir l'1 d’Octubre representa un nou pas en l'ofensiva franquista del PP, Ciutadans i l'aparell de l'Estat contra els drets democràtics.

Encara que, com a resultat de la indignació social que ha provocat aquesta mesura, 5 dels 9 professors inicialment denunciats han estat exculpats per un jutge de Martorell, l'atac contra ells i contra molts altres professors catalans per part del govern de corruptes i franquistes que presideix Rajoy continua. El mateix delegat del govern a Catalunya, Enric Millo, anunciava aquest divendres 11 de Maig que estan sent objecte d' "investigació" (en realitat caldria parlar de persecució) 134 centres educatius i més de 500 professors.

 

Això representa un autèntic escàndol! Estem davant d'una caça de bruixes similar a les que organitzava la dictadura franquista contra tots aquells que no acceptaven les idees del règim. Per si no n'hi hagués prou amb aquesta caça de bruixes que ha posat en marxa la delegació del govern i el Ministeri d'Educació, la diputada del PP Andrea Levy, reivindicant les tradicions franquistes del seu partit, ha exigit que sigui suficient una denúncia anònima per a processar un professor per adoctrinament i inhabilitar-lo.

Quina vergonya! Els nostàlgics i nostàlgiques de la dictadura, els que regalen milers d'euros de diners públics a sectes ultracatòliques com l'Opus Dei per adoctrinar en un pensament patriarcal, masclista i reaccionari, els que presenten plans per fomentar els valors militars, la monarquia, l'exèrcit, la guàrdia civil i la bandera espanyola a l'escola, acusen als nostres professors d'adoctrinament per defensar la llibertat d'expressió i fomentar un pensament crític i independent. Els mateixos que canten en les processons himnes feixistes com "El novio de la muerte" o subvencionen organitzacions d'extrema dreta com la Fundació Francisco Franco, s’atreveixen a parlar de llibertat i democràcia a les escoles!

Però no ho aconseguiran! Sabem que aquests mateixos jutges i aquest mateix Estat que persegueix als nostres professors per les seves idees, que empresona a cantants de rap per escriure cançons criticant la monarquia, als Jordis per manifestar-se, o als consellers del Govern per la seva ideologia, són els que han declarat que La Manada no són violadors! I els mateixos que deixen impunes als feixistes i els corruptes!

Tots formen part del mateix sistema i tenen els mateixos objectius. Volen crear un clima d'assetjament contra els professors amb l'objectiu d'emmordassar al conjunt de la comunitat educativa. Ens volen callats, obedients i submisos perquè no puguem lluitar contra les seves mesures reaccionàries, antisocials, franquistes i masclistes! Però cada nou intent de fer-nos retrocedir als temps de la dictadura només provoca més indignació i ens dóna més motius per a continuar la lluita.

Davant d'aquesta involució antidemocràtica i aquesta ofensiva neofranquista que estem vivint només hi ha una alternativa: sortir massivament al carrer i lluitar de manera continuada, unitària i organitzada fins a derrotar-los. Per això, des del Sindicat d’Estudiants fem una crida una vegada més a la resta d’organitzacions estudiantils, sindicats de professors i federacions de mares i pares d'alumnes a donar una resposta unitària de tota la comunitat educativa de Catalunya, organitzant la resposta als carrers, com més aviat millor, en defensa dels professors de l'IES Palau i de tots els altres professors perseguits per les seves idees. Tal com vam demostrar el 3 d'Octubre a la vaga general que va paralitzar tota Catalunya, quan sortim a lluitar som molt forts. No ens deixarem trepitjar!

Prou repressió i persecució política!

Retirada immediata de les denúncies contra els professors de l'IES Palau i tots els altres perseguits!

Fora el 155!

 

¡No a la persecución contra los profesores del IES Palau y demás denunciados por defender un pensamiento crítico!

¡Basta de franquismo! ¡Libertad de expresión!

¡Defendamos la democracia en las escuelas!

La denuncia por parte de la Fiscalia de Barcelona contra los profesores del Institut El Palau de Sant Andreu de la Barca, acusándoles de un delito de injurias graves por el simple hecho de criticar la brutal actuación policial que centenares de miles de personas sufrimos el 1 de Octubre representa un nuevo paso en la ofensiva franquista del PP, Ciudadanos y el aparato del Estado contra los derechos democráticos.

Aunque, como resultado de la indignación social que ha provocado esta medida, 5 de los 9 profesores inicialmente denunciados han sido exculpados por un juez de Martorell (Barcelona), el ataque contra ellos y contra otros muchos profesores catalanes por parte del gobierno de corruptos y franquistas que preside Rajoy continúa. El propio delegado del gobierno en Catalunya, Enric Millo, anunciaba este viernes 11 de mayo que están siendo objeto de “investigación” (en realidad habría que hablar de persecución) 134 centros educativos y más de 500 profesores.

¡Esto representa un auténtico escándalo! Estamos ante una caza de brujas similar a las que organizaba la dictadura franquista contra todos aquellos que no aceptaban repetir como loros las ideas del régimen. Por si no fuera suficiente con esta caza de brujas que han puesto en marcha la delegación del gobierno y el Ministerio de Educación, la diputada del PP Andrea Levy, reivindicando las tradiciones franquistas de su partido, ha exigido que baste una denuncia anónima para procesar a un profesor por adoctrinamiento e inhabilitarlo.

¡Qué verguenza! Los nostálgicos y nostálgicas de la dictadura, los que regalan miles de euros de dinero público a sectas ultracatólicas como el Opus Dei para adoctrinar en un pensamiento patriarcal, machista y reaccionario, los que presentan planes para fomentar los valores militares, la monarquía, el ejército, la guardia civil y la bandera rojigualda en la escuela, acusan a nuestros profesores de adoctrinamiento por defender la libertad de expresión y fomentar un pensamiento crítico e independiente. ¡Los mismos que cantan en las procesiones himnos fascistas como “El novio de la muerte” o subvencionan a organizaciones de extrema derecha como la Fundación Francisco Franco, hablando de libertad y democracia en las escuelas!

¡Pero no se saldrán con la suya! ¡Sabemos que esos mismos jueces y ese mismo Estado que persigue a nuestros profesores por sus ideas, que mete a raperos en la cárcel por escribir canciones criticando a la monarquía, a los Jordis por manifestarse, o a los consellers del Govern por su ideología, son los que han declarado que La Manada no son violadores! ¡O los que dejan impunes a los fascistas y los corruptos!

Todos forman parte del mismo sistema y tienen los mismos objetivos. Quieren crear un clima de acoso contra los profesores con el objetivo de amordazar al conjunto de la comunidad educativa. ¡Nos quieren callados, obedientes y sumisos para que no podamos luchar contra sus medidas reaccionarias, antisociales, franquistas y machistas! Pero cada nuevo intento de hacernos retroceder a los tiempos de la dictadura sólo provoca más indignación y nos da más motivos para continuar la lucha.

Ante esta involución antidemocrática y esta ofensiva neofranquista que estamos viviendo sólo hay una alternativa: salir masivamente a la calle y luchar de manera continuada, unitaria y organizada hasta derrotarles. Por eso desde el SE llamamos una vez más a las demás organizaciones estudiantiles, sindicatos de profesores y federaciones de madres y padres de alumnos a dar una repuesta unitaria de toda la comunidad educativa de Catalunya, organizando la respuestas en las calles cuanto antes en apoyo a los profesores del IES Palau y a todos los demás profesores perseguidos por sus ideas, Como demostramos el 3 de octubre en la huelga general que paralizó toda Catalunya, cuando salimos a la lucha somos muy fuertes. ¡No nos van a pisotear!

¡Basta de represión y persecución política!

¡Retirada inmediata de las denuncias contra los profesores del IES Palau
y todos los demás perseguidos!

¡Fuera el 155!